Letné meditačné ústranie s Michaelom Luetchfordom

PozvánkaPozývame vás na meditačné sústredenie (sesshin), ktoré sa bude konať v Banskom Studenci 14-17.8.2014
Miesto konania: chata v Banskom Studenci a.k.a „Grandhotel u Borisa“ (GPS: 48.435173,18.976569).

Víkendové ústranie (retreat, sesshin) je zamerané na intenzívnu prax zenovej meditácie v sede (zazen), v chôdzi (kinhin) a jednoduché denné činnosti v tradícií japonskej zenovej školy Sótó majstra Dógena. V rámci ústrania bude tiež prebiehať štúdium budhistickej filozofie a diskusia všetkých účastníkov o dharme. Vzájomná, otvorená diskusia vedie k možnosti prejaviť každému svoju skúsenosť a pohľad na budhistickú praktiku. Sme otvorená skupina, meditačné sústredenie je otvorené všetkým, ktorí majú úprimný záujem štúdium dharmy a ochotu podriadiť sa programu ústrania.
 
So sebou si prineste:
– zafu a zabuton (podušku na sedenie, a podložku resp. deku)
– voľné tmavé oblečenie (napr. tepláky, tričko)
– spacák
– obuv na prezutie (šľapky)
– osobné veci na 3 dni
 
Účastnícky poplatok: predbežná cena – 95 eur. Cena zahrňuje prenájom priestoru, stravu, náklady na kuchára a príspevok na dopravu učiteľa. Konečnú cenu vypočítame po uzávierke prihlášok, ako súčet skutočne vynaložených nákladov, podelený počtom účastníkov. Pri dostatočnom počte účastníkov môže byť cena bude nižšia, ako uvedený odhad.
 
Prihlášku zašlite mailom na adresu organizátora a spolu s ňou uhraďte zálohu vo výške 40 eur.
Platby v EUR prosím zaslať na účet č. 2100549729/8330 (Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky, Slovensko). Pri platbe z Českej republiky je možné zaslať 1120 Kč na účet č. 2100549729/2010 (použite platbu v Kč ako domáci prevod, Fio banka, a. s.).
Zvyšok ceny prosím poslať bezhotovostne na účet najneskôr 4 dni pred začiatkom akcie (alternatívne je možný doplatok v hotovosti v EUR priamo na akcii).

Uzávierka prihlášok: 8.8.2014. Prosím prihlasujte sa čím skôr. Organizátor/kontaktná osoba pre prihlásenie: Robert Spiegel (robert.spiegel7@gmail.com; tel. kontakt eventuálne zašlem na vyžiadanie).
 
Príchod: vo štvrtok od 16:00 do 18:30, začiatok programu o 19:00. Ak niekto príde verejnou dopravou a mal by problém dopraviť sa priamo na miesto konania akcie, je možné dohodnúť vyzdvihnutie v Banskej Štiavnici.
Koniec: v nedeľu cca o 16:45.
Čas príchodu je dôležité dodržať a taktiež by sa nemalo odchádzať pred koncom programu (ak máte závažné dôvody odísť skôr, alebo sa nemôžete dostaviť včas, prosím informujte organizátora s dostatočným predstihom).
Program: viz podrobné informácie.
 
V prípade otázok alebo nejasností prosím kontaktujte organizátora.
 
Tešíme sa na stretnutie!