Letno-jesenné meditačné ústranie s Michaelom Luetchfordom

PozvánkaPozývame vás na meditačné sústredenie (sesshin), ktoré sa bude konať v Banskom Studenci 19-22.9.2013
Miesto konania: chata v Banskom Studenci a.k.a „Grandhotel u Borisa“ (GPS: 48.435173,18.976569).

Víkendové ústranie (retreat, sesshin) je zamerané na intenzívnu prax zenovej meditácie v sede (zazen), v chôdzi (kinhin) a jednoduché denné činnosti v tradícií japonskej zenovej školy Sótó majstra Dógena. V rámci ústrania bude tiež prebiehať štúdium budhistickej filozofie a diskusia všetkých účastníkov o dharme. Vzájomná, otvorená diskusia vedie k možnosti prejaviť každému svoju skúsenosť a pohľad na budhistickú praktiku. Sme otvorená skupina, meditačné sústredenie je otvorené všetkým, ktorí majú úprimný záujem štúdium dharmy a ochotu podriadiť sa programu ústrania.
 
So sebou si prineste:
– zafu a zabuton (podušku na sedenie, a podložku resp. deku)
– voľné tmavé oblečenie (napr. tepláky, tričko)
– dve misky v šatke a príbor
– spacák, karimatku
– obuv na prezutie (šľapky)
– osobné veci na 3 dni
 
Účastnícky poplatok: predbežná cena – 95 eur. Cena zahrňuje prenájom priestoru, stravu a príspevok na dopravu učiteľa. Konečnú cenu vypočítame priamo na akcii, ako súčet skutočne vynaložených nákladov, podelený počtom účastníkov. Pri dostatočnom počte účastníkov sa dá predpokladať, že cena bude nižšia, ako uvedený odhad.
 
Žiaľ počas posledných akcií sme obdržali viacero prihlášok v znení „prihlasujem sa na 80 percent“ a tiež viacero odhlášok na poslednú chvíľu. Toto zásadne komplikuje organizáciu akcie, ktorá beztak je náročná. Preto sme sa rozhodli, že spolu s prihláškou je potreba uhradiť zálohu vo výške 40 eur.
 
Platbu prosím zaslať na účet č. 4202178155/8360. Pre platby z Čiech prosím použite IBAN SK0883605207004202178155, BIC/SWIFT BREXSKBX (niektoré systémy vyžadujú zadanie 11 miestneho BREXSKBXXXX), do poznámky uviesť meno a zaslať mail organizátorovi. Ak by bolo treba zadať názov účtu: je to „Robert Spiegel“, názov banky – viz. link.
Upozornenie: v prípade neúčasti je zaplatená záloha nevratná (toto môžeme po zvážení zmeniť, ak aj po odhlásení bude počet účastníkov dostatočný). Prihlášky na pôvodne plánovaný augustový sesshin zaslané Borisovi, sú platné po zaplatení zálohy a zaslaní mailu novému organizátorovi.
„Sociálna cena“ pre študentov a ľudí bez pravidelného príjmu, je možná, ak sa prihlási dostatočný počet účastníkov, kt. zaplatia plnú cenu.
 
Uzávierka prihlášok: 5.9.2013 Prosím prihlasujte sa však čím skôr, nečakajte na posledný termín – počet miest na akcii je obmedzený. Organizátor/kontaktná osoba pre prihlásenie: Robert Spiegel (robert.spiegel7@gmail.com; tel. kontakt eventuálne zašlem na vyžiadanie).
 
Príchod: vo štvrtok od 16:00 do 18:30, začiatok programu o 19:00. Ak niekto príde verejnou dopravou a mal by problém dopraviť sa priamo na miesto konania akcie, je možné dohodnúť vyzdvihnutie v Banskej Štiavnici.
Koniec: v nedeľu o 16:15.
Čas príchodu je dôležité dodržať a taktiež by sa nemalo odchádzať pred koncom programu (v odôvodnených prípadoch je možné povoliť výnimku, ale toto je potreba dopredu dohodnúť s organizátorom).
Program: viz podrobné informácie.
 
V prípade otázok alebo nejasností prosím kontaktujte organizátora.
 
Tešíme sa na stretnutie!