Zimné meditačné sústredenie – 2/2012

PozvánkaDogensangha cz/sk Vás pozýva na spoločné česko-slovenské meditačné sústredenie.

Dátum: 16-19.2.2012

Miesto: Meditačné centrum PadmaFarma, Bělá u Jevíčka 167, Jevíčko 569 43 U Velkých Opatovic, Česká republika – mapa+info o doprave

Víkendové ústranie (retreat, sesshin) je zamerané na intenzívnu prax zenovej meditácie v sede (zazen), meditačnej chôdzi (kinhin), a jednoduché denné činnosti v tradícií japonskej zenovej školy Sótó majstra Dógena. V rámci ústrania bude prebiehať 2x denne diskusia všetkých účastníkov o dharme z učenia Mika Luetchforda. Vzájomná, otvorená diskusia vedie k možnosti prejaviť každému svoju skúsenosť a pohľad na duchovnú praktiku. Sme otvorená skupina, meditačné sústredenie je otvorené všetkým, ktorí majú záujem o priame učenie prostredníctvom zenovej meditácie počas 3 dní mimo „kraválu“ života.

Čo so sebou: spací vak, uterák, meditačný vankúš (zafu, prípadne zloženú deku, na ktorej môžete pohodlne sedieť v meditačnej pozícií), podložku na sedenie, voľné a pohodlné oblečenie, dobrú náladu a vôľu sedieť.
Program: viď. podrobné informácie

Účastnický poplatok je 1420,- Kč alebo 55 eur. Cena je konečná a zahŕňa 3x ubytovanie, 3x denne stravu, 2x denne coffee break. V prípade nemožnosti úhrady celej sumy na retreate (sesshine) je možnosť dohody na splátkach.

Prihlášky: Boris Hruškovič, hruskovic(zavináč)imuno-alergo(bodka)sk, tel. +421 903 416 127. Do 9.2.2012 je potrebné záväzne potvrdiť účasť na retreate. Kto záväzne nepotvrdí prihlášku, a napriek tomu príde na retreat, nebude pre neho pripravená strava a bude ju musieť uhradiť na mieste.

Tešíme sa na stretnutie!